Saturday, April 30, 2011

The Great Cloth Diaper Change 2011, Malaysia


Gambar-gambar menceritakan detik manis GCDC 2011 di Puchong, Malaysia.
23-24 April 2011.

 Mini Talk by me.
"Choosing The Right Cloth Diaper For Beginner"

 
Sesi cabutan bertuah selepas Mini Talk.


Mesti mak budak ni malu nak amik hadiah :p


Dynas pun ada tau - dia ajak aku bergambar, serius!


 Dynas ada keluaran sendiri (own brand) - nursing dresses, jubah, etc. Brand DnA.
Kalau tak silap kedai dia kat The Curve.


Pendengar boleh bertanya selepas habis sesi Mini Talk.


Bagi peserta yang menyertai event malam (salin lampin anak beramai-ramai untuk pecahkan rekod dunia), dapat goodie bag yang berisi all this yummeh stuffs! 
Antara barangannya ialah sabun cuci pakaian kanak-kanak (Baby Organix), sabun homemade (Kindersoap), cloth wipe (Mama Patch), diaper fleece liner (Little Doodlez), washable bra pads (Fabulous Mom), lip balm (Nivea), cloth pantyliner (Snowdrop), barangan spa (Sexy Spa), soapnuts (Gaia Connexion), rock salt mixture (Bella Posh), GCDC button, dan marshmallow (Marshmallow Trinkets).


Dalam goodie bag tu jugak ada pelbagai voucher. Okay, shopping time!!



Me, myself won 4 CDs. Alhamdulillah...oh lupa, menang lucky draw dan quizzes :)
Hadiah lucky draw event malam : Bamboolite fleece cover
Hadiah jawab kuiz event malam : 3 pcs (plus a wetbag) Baouncy Baby OS CD.


Hadiah jawab kuiz event siang : sabun pencuci pakaian organik (Baby Organix).


Selepas tahu meja yang disediakan kecil saja (dan kena share dua orang pulak), aku decided untuk bawa ini saja. Show and tell newborn diapers dan insert socks. Juga 9 keping Petite Liner Kiki Pad. Alhamdulillah, walaupun tak laku semuanya, masih boleh dijual lagi kemuadian hari..tak basi ^__^  ~separuh darinya dah terjual pun.


Event GCDC ni ramai supporters (sponsors). Aku salah sorangnya. Aku hanya mampu nak sediakan 5 keping flece diaper cover onesize.


 Specially designed, dengan gambar tunas pokok di belakang. Kiut kan? Hehe..
Sempena Earth Day konon-konon la..


 Tunas tu dijahit terus pada badan lampin. Kesemua preparation untuk ke GCDC disediakan less than 24 hours. Betul-betul sehari sebelum event. Bukan sengaja nak last minute, tapi hari-hari sebelum tu aku sangat jenuh menyiapkan tempahan customers..


 Luarnya sama, dalamnya berbeza..
Ramai yang order nak design yang sama sempena mengingati GCDC yg mereka tidak dapat hadiri. Hmm..akan diusahakan..


 Setiap pemenang lucky draw dapat sekeping fleece cover, 1 insert sock dan 3 keping cloth wipes dari Ummi Creates. Tahniah!

Ni yang paling best, t-shirt GCDC. Korang  takde kan? :p


Event malam started as early as 10pm untuk registration. Meriah!!








Hangat! ^^



11 comments:

Anic said...

Hi Lynn, kudos for sponsoring the event and giving the talk.. The effort putting in to make this world a greener place is greatly appreciated...

NURUL said...

MENARIK!!!!!!!!! nnt leh saya belajar ngn cikgu lak ye...=)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

besnye
kita tak dpat join
hubby ajak balik kg..huhuhuh

Yati said...

Cayalah, Lynn. Dah fofular!! ^_^

mila.ibunajihah said...

salam lynn, pekabar? Lynn pya handamade CD makin lama makin lawa2lah..congrats dear.. makin maju dah Lynn. :)

Lynn Nasir said...

Anic,

yes, it was huge effort ^^"
thanks babe!!

Lynn Nasir said...

nurul,

em..nak belajo tang mana tu? :D

Lynn Nasir said...

rose,

alaaa....ruginya.. :p

Lynn Nasir said...

yati,

hehehe..bukan sy yg popular, tp dynas tu. hahaha :p

Lynn Nasir said...

mila,

w'salam...alhamdulillah, boleh tahan la mila. syukran!

cd tu lawa sbb practices make perfect gitu ^^

Lynn Nasir said...

mila,

w'salam...alhamdulillah, boleh tahan la mila. syukran!

cd tu lawa sbb practices make perfect gitu ^^