Monday, December 6, 2010

FATTYCAKES CLOTH DIAPER

Salam..

Yer sekarang ni pukul 3.20am. Kenapa diri ini masih tidak tidur? Kerana hatiku amat gumbira..dan sangat bersyukur kehadrat Allah swt kerana dipermudahkan segala urusan. Urusan yang akan menentukan hidup-mati perniagaanku nanti.

Dengan ini, aku mengumumkan bahawa aku sudah ada 'license' untuk menjahit DAN menjual sejenis cloth diaper yang berjenama FATTYCAKES. From US. Sangat famous di kalangan peminat cloth diaper yang dijahit WAHM.

Ceritanya begini..kelmarin aku hubungi pattern owner, Ms. Berritt Saenz, bertanya tentang bagaimana untuk aku mendapatkan license untuk menjual lampin yang aku buat daripada pattern dia tu. Dia kata, tunjuk gambar je. Oh..sangat mudah. Rupa-rupanya dia memang nak tolong WAHM macam aku ni. Tak payah la beli license bagai. Pattern lain kena beli license tau. Paling mahal yang aku tau berharga USD700/lifetime. Ada yang USD50/yearly. Kot la tak laku aku jual CD diorang tu nanti, tak ke haru? Bayar license mahal macam tu.

Aku ni bersusah-payah gak la nak snap pictures and resize..then email ke dia siang tadi dengan penuh harapan. Berdoa panjang..minta Allah swt bukakan seluas-luas pintu rezeki. Tapi aku tak specify pun nak licence Fattycakes. Memang la rezeki akan datang dari arah yang tidak kita jangka..alhamdulillah..

Inilah bukti aku ni penjahit sah Fattycakes:




Gambar yang aku hantar ke Ms. Beritt:














Semua ni gambar-gambar order customers (Nik Medaistore dan K.Suhana)


Kepada sesiapa yang berminat, boleh hubungi aku ye. Kita berbincang di email ummicreates@gmail.com


Sila jangan sms kat aku panjang berjela-jela nanti pulak. Payah la nak taip panjang-panjang ni..




20 comments:

mila.ibunajihah said...

wow Lynn....comelnyer semua CD2 tu..jatuh chenta I! 1st-Tahniah buat Lynn..I know u can make it in this CDing world, 2nd- InsyaAlah dimurahkan rezki akan ku order si fattycakes yg cumil tu utk adik najihah..hehehe..

mila.ibunajihah said...

wow Lynn....comelnyer semua CD2 tu..jatuh chenta I! 1st-Tahniah buat Lynn..I know u can make it in this CDing world, 2nd- InsyaAlah dimurahkan rezki akan ku order si fattycakes yg cumil tu utk adik najihah..hehehe..

penjual lampin said...

tahniah lynn; Allah dh tentukan itu rezeki kita maka itulah dia :D

Danial Dash dan Eva said...

tahniah lynn...apa kelebihan design fattycakes ni berbanding design lain?

Lynn Nasir said...

Mila,

thank you dear ^^ rasa bersemangat sikit baca komen drmu itu :) adik najihah? hehe...dah berisi eks? najihah now dah potty train ke?

Lynn Nasir said...

mummycare liza,

terima kasih..alhamdulillah.. ^^

Lynn Nasir said...

k.zufina,

terima kasih :)

kelebihannya ialah ia ada ruffles, side snapping utk elak wing-droop, cutting yg bagus utk chubby baby, tp juga sesuai utk petite baby- dgn ukuran yg betul.

lg satu, dijahit penuh kasih sayang oleh Lynn Nasir :p

Yati said...

Wow! Tahniah, Lynn!!!
Berbaloi-baloi mengadap mesin jahit lama-lama, kan...
Memang cantik design tu!
-clap, clap, clap- tepuk tangan untuk Lynn! ^_^

ila-ali said...

Lynn, tahniah! bukan mudah nak dpt licence jual patented product. Such a lucky girl!
Wish you success in yr CD business. best of luck ok!

@tune® said...

wah nuron..xtau plak ko ade biz on9 nih...sgt sesuai dgn keadaan aku skang...

sueann said...

ohohohoo...bangga la rasernyer, CD anakku itu di interprem di sini hahaha

Mama Sohayl said...

Wah kak...Kagumnye saye!! Congrats ye..Makin menjadi2 bisnes skarang! Btw, saje nk bgtau akk, dah dpt licence semalam..Yayy!

Lynn Nasir said...

Yati ku sayang..

hehe! wow! terima kasih from the humble me..alaa..dah lama buat,baru skang ni merasa hasilnya. perit-jerih dulu Allah swt saja yg tahu..^^ mesin cap ayam tu mmg sgt berjasa pdku.. :)

Lynn Nasir said...

ila-ali,

tq very much..terharu baca ur comment. by far, yours adalah yg paling understanding skali. yup..mmg bukan mudah..

Lynn Nasir said...

k.sue,

hhehee..bukan interprem kat blog ni je, tp dah sampai gambarnya ke US sana tau :p

Liyana said...

wah tahniah
alhamdulillah, rezeki

bleh la ku jadi wholesaler nanti?

UmmuFarhan said...

salam,

tahniah Lynn! baiknya omputeh tu yer..wah..Lynn boleh bukak cawangan kat Malaysia ni..sole agent hehe..design fattycakes tu cantik..look funky!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

berapa harganya??

QiQi's Mama Shoppe said...

yg ni cantik la design... love2 =)

yuzlin yunos said...

tahniah Lynn, i igt sesaje je fattycakes tu, rupenye mmg brands of WAHM fr US yea.. *nampak no x tau heehe* nway.. congrates ye..