Monday, November 22, 2010

NAK TAK CUSTOME-MADE FITTED DIAPER?

Yer, aku nak terima tempahan custome-made FITTED diaper. Kalau kengkawan berminat, boleh teruskan membaca entri ni. Kalau rasa lampin tiada kena-mengena dengan cara hidupmu, okay..silakan klik link ni sebab kamu kasihan padaku (^o^)//

Berbalik kepada custome-made fitted diaper. Apa yang menarik sangat dengan diaper yang custom ni? Ya Allah..ko tak tau ke deknon? Hehehe..ops, sengaja gurau :p  Pertamanya, diaper tu akan jadi sangat unik dan hanya satu seumpamanya di dunia ni. Kedua, hanya anak kita saja yang pakainya. Ketiga, sebab puan-puan boleh jadi liar dengan imaginasi kedapatan corak yang tidak terbatas (you can go wild with the prints). Okay tak translation? Hihi..^^

What's On My Mind?
  • Kamu beri kain pada aku untuk di-transform kepada diaper.
  • Notions yang lain aku sediakan (soaker fabrics, snap button/velcro, elastics, thread etc)
  • Pattern: EZdipe sahaja.
  • Bukan khidmat percuma. It comes with a price :p

Apa jenis kainnya untuk buat diaper ni?

-Hanya 100% kain kapas/kain cotton sahaja. Sebab lebih lembut, sejuk, breathable, durable (tahan lasak), natural (bukan sintetik buatan manusia), mudah didapati di Malaysia, tak perlu 'strip-wash' dan murah.

-Kepada ibu-ibu yang baru nak mencuba fitted cloth diaper, jangan risau. Fitted cloth diaper juga se-popular pocket diaper dan all-in-one diaper (AIO). Malahan, ramai yang menyukai fitted kerana daya serapan yang lebih tinggi berbanding sekeping-dua insert microfiber.

-Ada t-shirt cotton suami yang masih elok tapi sayang nak buang? Inilah material yang sangat sesuai untuk dibuat diaper! Bagi banyak-banyak, so boleh buat tebal sikit. I can imagine your love ones wearing it at night time :)

-Suami tentera? Ayah bekas tentera? Ada tak uniform atau t-shirt celoreng yang diorang tak mau? Haaa...meh kita jadikan uniform diorang bertukar ke lampin. Hehe..gile gempak! ^^

-Atau korang ada t-shirt dengan embelishments atau logo yang ada sentimental value? Bisa juga ditukar kepada popok fitted donggg..

p/s: popok=lampin


Haaa...teruja tak? DO you get the idea?

I am now offering you guys some versatility in cloth diapering. You choose the fabrics, i'll take care the rest of it. Insyaallah. Email me for details: 
solehah_insyaallah@yahoo.com.my

Contoh EZdipe, taken from Flickr:








Boleh juga lihat hadiah pemenang Contest Ummi Pad atau model anakku, Muaz:




****************************************************

Now, i am back to work on my sewing orders and such.
12 cloth diapers
21 cloth pads
2 custom external soakers
3 pants
3 little girl dress
5 clutch bags

All of this should be done within this week.
Insyaallah..





11 comments:

Danial Dash dan Eva said...

wow cantik lah! nanti kena korek korek baju lama lama ni, kain cotton ya?

Yati said...

Waiya... sudah amik order custom-made fit diaper pulak? Lagi la tak menang tangan kawanku yang sorang ni. Best of luck, Lynn! Bekojo la kito sekueknyo... ^_^

Mila@Rimbun said...

kalu dah takde baby.. takde kena mengena ler kut hihihi

oren said...

rajin dan sungguh kreatif..

all the best dear..

Lynn Nasir said...

k.zufina,

lawa kan? sempoi je. dah byk kali saya jahit pattern ni. ha'ah, anything yang 100% cotton boleh. preferably t-shirt la. sbb more absorbent :)

kalau bj kurung cotton tu boleh buat embellishments ^^

Lynn Nasir said...

yati,

iyo..bekojo! bekojo! bekojo! selagi hutang ptptn tak abes :(

Lynn Nasir said...

k.mila,

alahai..akak ni buat saya sedey je..

alinac lover said...

waaa akak da byk order..

kalo ada lebey bole yong tlg jual2 nnti

Lynn Nasir said...

yong,

okay, akan di-update kpdmu jika ada ready stok :)

Ibu Amani said...

wah...bestnya leh jahit cloth diapers sndiri kan...
u buat ikut sz yer or all size cth mcm lunatots tu (s-xl).
klu u bleh buat all size for 1 diaper i pos kain. sgt truja ok

(^-^) ieYoe (^-^) said...

akak amik upah brape?