Wednesday, June 30, 2010

DIY DIAPER STACKER

Berdasarkan entri sebelum ini, inilah yang nak aku tunjukkan kepada para pembaca semua. My do-it-yourself diaper stacker. Aku jahit sendiri la. Penat buat research tentang cara jahitan. Payah gak nak faham macam mana pieces are put together untuk membentuk diaper stacker. Berpeluh-peluh jugak. Akhirnya, weekend yang baru ni..siap jugak aku menjahitnya.

 Pandangan dari depan, sebelum diisi lampin. Kat bawah tu ada cardboard supaya tak melendut diaper stacker nanti.


Ini diaper stacker jenis ikat ngan reben (ada yang dijahit hanger di dalamnya untuk menyangkut).


Sulaman ni dibeli di kedai jahitan dan aku jahit tangan kelilingnya. Kalau tampal saje takut tertanggal nanti.


Diaper stacker with cloth diaper inside. nampak melendut kat atas tu sebab aku ikat reben kat hanger, dan sangkut pulak kat langsir sliding door. Hehe..for the sake of snapping pictures (kat situ je paling cerah - ada lampu)  :DDD


Pandangan sisi..ahh...lawanya engko diaper stacker..hehe!


Selak sikit isi dalamannya. Sebenarnya boleh susun dua barisan kiri kanan diaper stacker ni. Tapi for the sake of snapping pictures (lagi), aku susun satu row aje. Hehe!

Jika ada yang berminat, boleh email di permaisuriDHM@hotmail.com




7 comments:

rimbun said...

wahhh cepatnyer menjadi... ni yg jeles niiii
tak pe lah.... cuci mata ler kat sini..

fzi said...

Salam Lynn...
Waaaa.... terer nya lynn..
Cantik nampak jahitannya... kreatif tol lynn... akak pun minat DIY benda2 sume.. puas hati wat sendiri kan lynn..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

cantik...semoga bisnes lynn akan berkembang maju n maju lagi k..aminnn

Lynn Nasir said...

rimbun: kak..hehe..kalo ikut hati nak tayang semalam, kehkehkeh! fresh from oven gitu :p


fzi: w'salam kak, takdelah terer sgt..malu aii..ni kira p'cubaan pertama la. menjadi kan? hehehe!

Lynn Nasir said...

rose: tima kasih..alhamdulillah, ada yg mendoakan saya :) amiin...

MarDiah said...

jelesnyerr... bilalah aku dapat menjahit semula...

Lynn Nasir said...

mardiah: hohoho..jom jahit!! :DDD