Saturday, June 5, 2010

CARA AKU SIDAI PAD

Kengkawan semua dah tahu tentang pad kain kan? Atau panggilan lainnya ialah cloth pad atau menstrual cloth pad atau maxi pad atau penampal. Haha..penampal..aparaa..

Kalau masih tak berapa tahu tentang cloth pad (CP) ni, sila rujuk entry aku yang ini. Terima kasih :)

Bila dah pakai, wajib basuh la ye. Jangan dibuang pulak. CP direka sebagai pengganti disposable pad, maka salah satu sifat CP ialah "reusable". Maknanya, lepas pakai mesti basuh. Bila dah kering boleh pakai semula. Juga suka untuk aku ingatkan di sini bahawa CP bukan hanya untuk kegunaan ketika haid. Tapi boleh digunakan untuk mereka yang ada masalah tak lawas kencing atau bahasa omputihnya incontinence




Lagipun, memang boleh berjimat kalau pakai CP ni. Sila lihat pengiraan yang aku ye? Terima kasih.

Kengkawan dah tau ke pasal Malaysia akan muflis menjelang 2019 nanti? Tak tahu?? Jangan lupa baca kat sini. Terima kasih Cikgu Normah! Haa..disebabkan kita dah tahu sedikit sebanyak tentang krisis kewangan negara, maka sebagai penyumbang kecil, marilah kita mulakan dengan pemakaian CP. Tak salah dan tak leceh. Tak merbahaya malah kitaran haid akan jadi lebih "berdisiplin". Tak percaya? Sebab tu la kena cuba :)



p/s: Entry sudah disemak dan dibetulkan semula..baru perasan ada links yang tak 'menjadi'. Masa buat entry dah masukkan link, tapi bila publish link ntah ke mana..

8 comments:

Ena said...

owh..

mcm nak cuba juga la.. heheh..

Lady of Leisure said...

comelnya nampak berseri di ampaian.. hehe :)

Lynn Nasir said...

Ena: tima kasih follow blog kedai saya, singgah2 la selalu ye? :)
nak cuba tak? dijamin puas hati :D


Lady: hehe..berseri mcm pengantin baru plak :p

sya said...

lynn...
nak tahu sesuatu?
malam tadi saya mimpi pakai cloth pad. bangun tidur terus teringat kat lynn... apakah? mimpi tu suruh beli cloth pad dengan lynn kut... :P

Lynn Nasir said...

sya: hehe..sampai termimpi-mimpi :D dah sampai seru kot, apa lagi? jom shopping kat kedai lynn :)

Mila_ibu najihah said...

ok..review coming up in near future, i baru je test, mmg da bomb la the experienced.. :)

DeLLa said...

hye lynn..sihat?best nya boleh berjimat kan

Lynn Nasir said...

Mila: wokeh cyg! :D_
nantikan batch kedua Ummi Pad ya? :)


Della: sihat alhamdulillah :)
iyer la, mmg best. ringan sket beban kewangan..hoho!