Tuesday, January 19, 2010

KAINKU KESEPIAN

Masa dok ngemas almari baju dan bilik tengah (bakal jadi bilik menjahit) semalam, aku telah 'terjumpa' kain2 ni. Owh..aku terlupa akan kewujudan mereka! Sebenarnya aku ada minat ngan kain2 cotton bunga2/corak2 kecik. Konon2 nak buat projek baju utk Auni (dress or maxi). Kalu lalu kedai kain (biasanya Nagoya), mesti nak beli barang semeter-dua :)


 Pagi semalam cuci, lipat leklok. Nak amik mood potong kain esok..haha!




Plain denim-like tone, utk buat seluar.




Plain almost black, sangat lembut kainnya. DH pun suka :)




Patutnya kaler kain ni more to orange than pink :(




Ni terbaru sekali beli (2 hari lps), corak baru.




Ni Auni yg pilih..siap order kat salesgirl tu "ni cantik".




Ku pikir2..yg ni tak tau nak watpe (?)




Emm....baju kurung Auni?




Ni kain jenis cotton flannel..sweet je nengoknya. Sesuai buat cloth diaper ni..




Baju kurung aku kot..hahah!




Untuk baju kurung diriku..uhuhu..




Ni pun flannel, ingatkan nak jahit cloth diaper utk Auni. Dia dah size up laa..Babyland dah ketat sket utk dia.




Maybe utk sarung bantal Muaz.




Sarung bantal Auni.



3 comments:

ummufarhan said...

Subhanallah, Lynn pandai menjahit juga buat cupcakes, jelesnya saya (bukan hasad dengki ye)..pakej lengkap tu..saya tengah berazam untuk pandai itu semua..doakan saya ye tq..

Lynn Nasir said...

salam ummufarhan,

terima kasih sudi singgah blog saya. jgn serik ye? (^o^)//

saya belum pandai menjahit, masih terkial2 juga belajar menerusi pembacaan. nak keluar pegi kelas..rasa blum boleh lagi. takpelah..pelan2.

buat cupcakes tu yg simple2 je. takdelah grand sgt. masih belajar lg. hehe!

insyaallah saya doakan..kalau berusaha pasti berjaya, walo apa pun yg kita nk buat. kan?

neeza said...

cantik-cantik kain tu.. bole la buat baju auni..