Friday, October 23, 2009

Update NO. 1 - DIY RRP Cloth Diaper




Ok..tambahan sedikit kpd entry ttg DIY RRP CDs.

Gambar 1) diaper cover brand Pureen, pocket dari pandangan dalam, insert.
Gambar 2) pocket yg dah terlipat ~ lupa nk masukkan pin, alaa...tau kan bentuk pin lampin camner? ;p

Nilah 3 mende yg terlibat dlm sistem diapering jenis RRP. Mmg sejibik mcm lampin putih dulu2 yg kena lipat ala origami tu. Cuma dah dijahit bentuk cenggini supaya takde la nk melipat2 CD lg. suar getahnya pun dh siap berbutang. takyah ikat2..just pakai pin la. Bagi yg tak mahir, sila la praktis...hehehe! Kelebihannya, ianya jenis pocket. Bila siap dibasuh, pocket dan insert dikeringkan berasingan. Sbb tu la mudah kering. Ikut experience diriku ini, masa insert tak kering lg (sbb dijahit berlapis2), diriku amik kain lampin putih tradisional tu..lipat2..sumbat leklok ke dlm pocket..dan bleh la dipakai. Tahan la 2-3 jam (tgk la anak kencing byk ke tak). Murah & mudah..praktikal. Nanti diriku update lg utk tunjuk close-up view kat manakah koceknye..mcm mana rupa bila dh masukkan insert..DAN CD yg dah aku ubahsuai. Mmm...ngantuk plak skang ni kalo nk snap-upload-buat entry..huaaahhh.............zzz...ZZZ...zzz....


No comments: